Ad en Yvonne Leijser

Ad Leijser

Ik heb altijd al veel belangstelling gehad voor wetenschap, techniek en natuur. Ook probeer ik dit in mijn schilderijen uit te drukken op een realistische en tegelijkertijd impressionistische manier door gebruik van ruwe verftoetsen, de werking van licht en donker contrasten en suggestieve uitdrukkingen.

Impressionistisch omdat ik een enorme bewondering heb voor deze stroming in de schilderkunst. De impressionisten rekenden af met de traditionele kijk op het maken van schilderijen. En waren aanvankelijk ook niet succesvol vanwege miskenning. Uiteindelijk hebben ze de kijk op schilderen wezenlijk beïnvloed. 

Daarna hebben nieuwe stromingen het overgenomen en werd deze manier van werken nauwelijks nog beoefend. Maar de laatste tientallen jaren is het weer in opkomst geraakt. Maar dan in een moderner jasje. En met succes, gezien het inmiddels groeiend aantal beoefenaars van deze schilderstijl. 

Het schilderen van industrie en infrastructuur heb ik tijdens de academische opleiding tot mijn specialisatie gemaakt. Complexe werken maken trekken mij zeer. En ik houd me aanbevolen voor opdrachten voor deze onderwerpen. 

Ad Leijser
Ad Leijser
Ad Leijser
Ad en Yvonne Leijser
Ad Leijser
Ad Leijser