Persbericht lokale krant “Keiennieuws”

Megense kunstenaars tonen werk tijdens monumentenweekend

Tijdens het open Monumentenweekend van 10 en 11 september zijn er in Megen natuurlijk heel veel mooie monumenten te bezichtigen. Op uw route langs de monumenten is het de moeite waard om even binnen te lopen bij enkele Megense kunstenaars.

Het werk van het echtpaar Yvonne en Ad Leijsser is te zien in de Wilhelminastraat 1, in het zaaltje achter snackbar en ijssalon De Nozems. De schilderijen van Yvonne laten een voorliefde zien voor het Megense landschap, terwijl Ad zich vooral heeft gespecialiseerd in het schilderen van allerlei industriële onderwerpen zoals bruggen, verkeer, havens. Beide schilders maken realistisch werk met een losse toets. 

Verderop in de Wilhelminastraat op nummer 11 is het atelier van Pieter van Bernebeek. Zijn stillevens zijn realistische afbeeldingen van alledaagse zaken zoals fruit, aardewerk en glas. Lichtval, compositie en stofuitdrukking maken er bijzondere voorwerpen van, die vooral aanspreken door hun heldere kleurgebruik. Behalve stillevens maakt Pieter ook portretten. Al zijn werken zijn geschilderd in olieverf.

Bij Jacqueline Vos in de Dr. Baptiststraat op nummer 33 maakt u kennis met vilten en spinnen. Jacqueline maakt vilt en verwerkt dit tot wandkleden, voorwerpen en kleding. Zij spint en combineert de gesponnen wol met vilt. Haar werkstukken hebben heel eigen kleurencombinaties. Jacqueline geeft deze dagen demonstraties van spinnen en vilten.

U bent (deze dagen) zaterdag en zondag van harte welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Bij Jacqueline is dat op zaterdag tot 14.00 uur.

Ons persbericht

Tijdens het open Monumentenweekend van 10 en 11 september 2022 zijn er in Megen natuurlijk heel veel mooie monumenten te bezichtigen.Op uw route langs de monumenten is het de moeite waard om even binnen te lopen bij enkele Megense kunstenaars.

Zo ook bij Ad en Yvonne Leijser. Beide kunstschilders van het moderne soort. Realistisch en impressionistisch tegelijk. Een mix dus van beide soorten.

Yvonne: Al op de academie die ik bezocht in België koos ik landschap als specialisatie. Woonachtig in Megen, ben ik erg geboeid door de Maas en de natuur daar omheen. Ik heb daar een flink aantal schilderijen van gemaakt, maar schilder ook graag andere onderwerpen: mensen, stadsgezichten, enz. Het liefst schilder ik de wereld om mij heen, maar dan door mijn ogen. Ik geef mijn eigen draai aan de werkelijkheid door alles en iedereen realistisch, maar doorgaans kleurrijk en losjes af te beelden.

Ad: Ik heb een 7-jarige schildersopleiding gevolgd aan de Belgische Kunstacademie Noord Limburg en mijn stijl kenmerkt zich door een geheel eigen mix van realisme en impressionisme, ontwikkeld tijdens de specialisatie jaren.
Ik heb me gespecialiseerd in het schilderen van allerlei industriële onderwerpen en beschouw mijn werken als een hommage aan de maakindustrie. Ook het onderwerp Infrastructuur boeit me: bruggen, verkeer, havens, etc. We maken er allemaal elke dag gebruik van maar we staan er zelden bij stil hoe bijzonder dit alles is. Daarom zet ik deze onderwerpen op eigen wijze in het zonnetje. Hierbij is Oss en omgeving goed vertegenwoordigd    

Wij houden onze expositie op beide dagen in de zaal achter cafetaria en ijssalon “De nozems”. We zijn deze dagen geopend van 11.00 tot 17.00.

Bezoekers kunnen tevens genieten van een hapje en drankje.